vrouw krachttrainingEen gezonde geest in een gezond lichaam! Daar kun en moet je zelf voor zorgen, want alleen jij bent in staat jezelf in een betere conditie te brengen! Start nu met Cardio en vrij Krachttrainen en voel je snel fit!

Op eigen tempo je eigen doelen stellen
Door fitness- en cardio(vasculaire)training vergroot je je weerstand en verbeter je je lichaamshouding, conditie en vorm. Een zelfstandig uitgevoerde fitnesstraining is een zeer effectieve trainingsvorm omdat je altijd met jouw eigen trainingsschema traint om jouw persoonlijke doelen te bereiken! Het is mogelijk om aanvullend een introductie les of een fitnesstest te doen, waardoor je periodiek je schema kan aanpassen om nog betere resultaten te boeken.

Nog geen ervaring met vrije fitness en krachttraining? 

kracht training jonge vrouw

Schroom niet en wordt lid, je krijgt bij jouw lidmaatschap een gratis introductie les. Tijdens de introductie les maak je, samen met de trainer, kennis met onze cardio en krachtapparatuur , en kun je jouw lichamelijke mogelijkheden en jouw persoonlijke doelstellingen met ons bespreken. Tijdens deze eerste training is er uitleg over de fitness- en/of cardiotoestellen waarmee je gaat trainen en maken we, indien gewenst, een startschema. Verbeteren van de algehele conditie, opbouwen van spierkracht en -massa, vetverbranding, verminderen van lichamelijke klachten en verbeteren van het uithoudingsvermogen zijn de doelstellingen die met de vrije fitness en krachttraining gerealiseerd kunnen worden.

Even alledaagse zaken vergeten door gewoon lekker te sporten en tegelijkertijd wat afvallen of juist wat sterker worden. Effectief en verantwoord aan jouw lichamelijke conditie werken. Personal Sports Brummen heeft een compleet ingerichte fitnesszaal uitgerust met conditie- en krachtapparatuur van Panatta.

 

Voordelen vrije fitness en krachttraining

 • Een hogere ruststofwisseling, doordat de spieren meer energie verbruiken, ook in rust
 • Train op jouw eigen tempo
 • Meer spiermassa is continue hogere stofwisseling en dus vetverbranding
 • Train om jouw eigen opgestelde doelen te halen
 • Minder rugpijn en minder kans op artritis
 • Je wordt atletischer
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen
 • Je botten worden sterker
 • Minder kans op blessures en klachten op latere leeftijd
 • Je verkleint de kans op diabetes
 • Je wint een beetje spiermassa maar verliest veel meer vet
 • Uitbreiden met personal training

Afvallen door middel van krachttraining

krachttraining man - bodybuilder

Voor de meeste vrouwen en mannen geldt dat ze slanker wordt wanneer ze aan krachttraining doen! Dit komt omdat spieren vet verbranden. Met de training zelf verbrand je minder calorieën dan met bijvoorbeeld een cardio-training, maar ook ná een krachttraining verbruikt je lichaam nog een tijd extra energie.

Wanneer je spieren sterker worden, werpt dat ook zijn vruchten af in het dagelijks leven, zelfs op momenten dat je geen inspanning levert. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer je – ook in rust – extra verbrandt. Wanneer je spiermassa toeneemt zal dit op de lange termijn een merkbaar verschil opleveren.

Meer spieren betekent in het algemeen minder vet. Zelfs als je op de weegschaal geen verschil ziet, kan het wel degelijk zo zijn dat je flink wat vetmassa bent verloren. Spieren wegen 18% meer dan vet bij het zelfde volume. Wanneer je net begint met krachttraining kan het dus voorkomen dat de weegschaal aangeeft dat je zwaarder bent geworden. In het begin kan dit erg demotiverend werken. Na verloop van tijd bouwt het vetpercentage af, waardoor je kilo’s eraf kunnen vliegen en je lichaam er een stuk strakker uit komt te zien. Wanneer je een groot deel van je vetmassa kwijtraakt en door spier vervangen wordt, zal je zodoende aanmerkelijk slanker worden. Heb je dus een gezond gewicht, maar erger je je toch een beetje aan losse bovenarmen of benen? Dan is krachttraining ook hier de oplossing.

Spiermassa gebruikt ongeveer 2,9 keer zoveel energie als vet, 10 kilo vet verbruikt per dag 45 kcal in totaal en 10 kilo spiermassa 130 kcal.
Hoe meer spiermassa en hoe minder vet, des te groter dat verschil gaat worden.

 • 30 kilo spieren en 20 kilo vet: verbruikt 480 kcal per dag
 • 45 kilo spieren en 5 kilo vet: 608 kcal per dag

Natuurlijk bieden wij deskundige begeleiding om te kunnen trainen aan een gezond en vitaal lichaam. Na een intakegesprek stellen we een persoonlijk trainingsprogramma voor je op. Het voordeel van fitnesstraining is dat ze volledig is afgestemd op jouw wensen. Zo kan er voor een ieder (jong en oud, (on)ervaren enz.) een passend programma gemaakt worden.

Vraag gerust naar de mogelijkheden. Ons ervaren begeleidingsteam staat garant voor een verantwoorde en doelmatige begeleiding en laat je thuis voelen in de sfeer van gezonde lichamelijke oefening.