Volkorenbrood met paprikaspread

  • 6 personen
  • voorgerecht, lunch
  • 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • ½ stengel bleekselderij
  • 1 bosuitje
  • 100 gram hüttenkäse
  • citroensap
  • paprikapoeder
  • 6 volkoren boterhammen
  • halvarine

Bereiding

  • Maak de groente schoon. Hak de groente met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
  • Meng de groente door de hüttenkäse en maak de spread op smaak met een beetje citroensap en paprikapoeder.
  • Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de paprikaspread erover.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Zelfgemaakte groentespreads kun je ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Bewaar het in een potje met een deksel erop. Doe er eventueel wat citroensap over voor het kleurbehoud. Invriezen kan ook, dan is de spread nog 3 maanden houdbaar.