Spinning

 

Spinning is de indoor cycling workout waarbij je rijdt op het ritme van krachtige muziek. Ga het parcours op met je inspirerende instructeur, die het peloton leidt door heuvels, vlakke landschappen, bergtoppen, tijdritten en interval training. Ontdek de atleet in jezelf! Breng je endorfine peil zo hoog als je kunt en zweet en verbrand zoveel mogelijk.


EEN TYPISCHE LES

Je Spinning instructeur leidt jou en het peloton over het parcours, met behulp van inspirerende muziek die past bij de choreografie, diverse fietsposities en verschillende snelheden.

1 Om de benen op te warmen, ligt aan het begin van de les het tempo laag en is de weerstand licht.
2 Snelheid en intensiteit nemen toe om naar je persoonlijke top snelheid toe te werken. Je klimspieren worden opgewarmd, vervolgens kom je een aantal beklimmingen tegen om je kracht  te testen. En de tijdritten zullen je uithoudingsvermogen op de proef stellen. Je krijgt wat tijd om te herstellen, net voldoende om weer energie te hebben voor de volgende uitdaging.
3 Aan het einde van de Spin-Fit les beëindigen we de tocht en rijden we samen huiswaarts. Hierbij draait het om herstel en het stretchen van de spieren.

Waarom Spinning?

  • Verhoogt je cardiovasculaire fitheid
  • Verbrandt lichaamsvet
  • Verbetert de vorm van je benen, heupen en billen
  • Verhoogt je been- en spierkracht zonder er te gespierd uit te gaan zien
  • Helpt je in een normale 50-minuten-les 600 calorieën te verbranden
  • Zorgt dat je lichaam extra endorfine aanmaakt, zodat je je lekker voelt

De Spinning les is te volgen voor elke fietser, de getrainde fietser die buiten veel kilometers maakt maar ook voor de recreatieve fietser  of de beginnende fietser.

Iedereen fietst op zijn of haar eigen niveau naar zijn of haar eigen kunnen.

Ben je benieuwd naar een les, neem dan geheel vrijblijvend contact op met PSB, we staan u graag te woord.