Wil je fitter en vitaler worden bij reuma en sporten met beweegadvies op maat?

reuma, Reumatoide-Artritis

Ben jij een van de twee miljoen mensen met een vorm van reuma?

Voor mensen met reuma, waaronder ook artrose, is beweging noodzakelijk. Bewegen kan beperkingen en klachten verminderen. Daarnaast zorgt sport en bewegen voor meer energie, zelfvertrouwen en vriendschappen. Het is wel zaak dat dit verantwoord gebeurt.

Personal Sports Brummen heeft beweegprofessionals die jouw gaan begeleiden, en zullen dit dankzij een samenwerking tussen NL Actief en ReumaNederland volgens de meest recente wetenschap gaan doen.

Je kan bij PSB ook met reuma op een plezierige, laagdrempelige en veilige sport- en beweegomgeving onder professionele begeleiding sporten.

REUMA EN SPORTEN

Reuma en sporten lijken in eerste instantie niet samen te gaan. Maar als je een reumatische aandoening hebt, is regelmatig bewegen en sport juist extra belangrijk voor het behouden van je gezondheid. Bewegen werkt daarnaast ontspannend en is op alle vlakken goed voor je lichaam en geest. Door te bewegen voel je je lichamelijk en mentaal beter. Naar de sportschool gaan is bovendien goed voor je sociale contacten!

Niet alle sportactiviteiten zijn echter in dat geval geschikt. Wij houden daar rekening mee en wij bieden reumapatiënten beweeg- en sportmogelijkheden aan, die niet te belastend en zwaar zijn.

REUMA EN SPORTEN: ALS BEWEGEN MOEILIJK IS

Doordat je een reumatische aandoening hebt, is bewegen vaak lastiger. Maar zeker dan geldt sport als een dubbele bonus! Elke bewegingsvorm – wandelen, fietsen, yoga is een positieve stimulans voor je lichaam!

Wij helpen jou bij het kiezen van de bewegingsvorm die binnen jouw mogelijkheden past. Samen zoeken we naar passende sportoefeningen, zodat bewegen een vast (en leuk) onderdeel van je week wordt.

Je zult merken dat je na verloop van tijd makkelijker kunt bewegen. Daarnaast ervaar je dat onze sportschool voor meerdere positieve stimulansen zorgt. Niet alleen door de inzet van de bewegingscoaches maar ook dankzij mede-sporters! Tijdens en na het sporten wordt er een gezellig praatje met elkaar gemaakt, al dan niet aan de centrale koffietafel. Elk lid van onze sportschool heeft individuele sport- en gezondheidsdoelen. En iedereen waardeert en respecteert elkaar, op élk sportniveau.

BIJ REUMA IS SPORTEN IS NOODZAAK!

We weten allemaal dat bewegen gezonder maakt. Het helpt overgewicht en andere aandoeningen te voorkomen, het maakt het lichaam sterker en verbetert de conditie. Door regelmatig te bewegen voel je je fitter en heb je meer energie!

Bewegen is bij reumatische aandoeningen noodzaak, maar het doet nog veel meer:

  • Bewegen houdt gewrichten soepeler.
  • Maakt spieren sterker.
  • Het is goed voor de conditie.
  • Maakt het hart en de longen sterker.
  • Zorgt ervoor dat het vetpercentage achteruitgaat.
  • Verlaagt de cholesterol.
  • Is goed voor de geest.

Is er sprake van reuma in combinatie met overgewicht of obesitas. dan kunnen wij jou op beide vlakken winst laten behalen! Door gewicht te verliezen, dragen jouw gewrichten letterlijk minder kilo’s. Hierdoor zullen reumaklachten afnemen.

Reuma en sport, PreventieCentrum Gezondheid Result Sports Horn

DE PLUS VAN REGELMATIGE BEWEGING 

Is er reuma geconstateerd, dan vertelt de arts je meteen dat het belangrijk is om op regelmatig te bewegen.

Het is belangrijk dat jouw botten en spieren sterker gemaakt worden en dat de gewrichten soepel worden gehouden. De sportoefeningen die wij aanbieden, worden op maat afgestemd. Waarom? Omdat elke reumapatiënt anders is en niet iedereen kan even intensief of even lang bewegen. De huidige conditie speelt hierbij een rol. Daarnaast bepaalt de vorm van reuma voor een belangrijk deel de intensiteit van de bewegingen.

SPORTBEGELEIDING VOOR REUMAPATIËNTEN

Personal Sports Brummen is geaccrediteerd als Preventiecentrum Gezondheid voor de begeleiding van mensen met reuma. Wil je weten hoe wij jou stimuleren, begeleiden en helpen mobiel te blijven, maak dan een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je kunt al je vragen stellen over wat wij als bewegingsconsulenten voor reumapatiënten betekenen.

Personal Sports Brummen begeleidt reumapatiënten bij:
– Ontstekingsreuma:
Is er sprake van een ontstekingsperiode, dan is normaal bewegen belangrijk om stijfheid te voorkomen. Zodra de ontsteking afneemt, kun je meer gaan oefenen. Je spieren en je gewrichten doen dan misschien nog pijn, maar met aangepaste oefeningen realiseer je sneller verbeteringen!

-Artrose 
Bij artrose heeft het kraakbeen een minder goede kwaliteit waardoor botten tegen elkaar schuren. Pijn, stijfheid en soms ook zwellingen kunnen de gevolgen zijn. Bewegen is dan écht noodzakelijk, hoewel het lastiger gaat. Maar door te (blijven) sporten neemt de stijfheid af.

– Wekedelen reuma
Wekedelen reuma veroorzaakt pijn aan het bindweefsel rondom de gewrichten. Ook dan is het goed om te blijven bewegen, waardoor pijn en stijfheid afnemen. Wij helpen jou erop te letten hoe je verantwoord kunt sporten.

Ben je reumapatiënt dan is het belangrijk om jouw grenzen te bewaken. Wij houden rekening met de belasting die jij aankunt. Met hulp van de bewegingscoach wordt het bewegen langzaam opgebouwd, zodat je niet overbelast raakt.

 

PSB biedt voor elke sporter een passende mogelijkheid aan. Het maakt niet uit of je net begint, herstelt van een blessure of wat ouder bent. Wij zorgen ervoor dat jij als sporter bij ons terecht kunt voor een passende training. Bij Personal Sports Brummen denken we in mogelijkheden.

Heb jij reuma klachten zoals bijvoorbeeld artrose en je wilt met bewegen je beperkingen en klachten verminderen? Klik hier en contact op met ons.