Personal Training

Personal training is de manier om verantwoord en effectief te trainen.
Als trainer helpen we je om gewicht te verliezen, kracht en conditie op te bouwen of om leniger te worden. Daarnaast zijn wij niet alleen een coach, maar ook een vertrouwenspersoon en motivator.

Wij richten ons op beginnende sporters, mensen met een medische aandoening die actief willen worden en (top)sporters die een stap vooruit willen in hun trainingen.

We beginnen met een uitgebreid intakegesprek. In dit intakegesprek bespreek je je sportverleden, eventuele lichamelijke klachten en medische achtergrond. Je persoonlijke doelen worden vastgesteld en aan de hand van deze gegevens maken wij een trainingsprogramma op het gebied van bewegen, voeding en leefstijl voor je.

Personal training heeft vele voordelen: je krijgt effectieve begeleiding, een optimaal resultaat, persoonlijke aandacht en je bespaart jezelf tijd. De kennis en ervaring die wij in de afgelopen jaren hebben opgedaan dragen wij graag over naar jou.

Waarom is personal training effectief?

  • Een personal trainer helpt je om gewicht te verliezen, kracht en conditietrainingen op te zetten of om leniger te worden.
  • Een personal trainer kan naast daarnaast ook een vertrouwenspersoon, een leraar, een bron van inspiratie en motivatie zijn. Praktisch gezien kun je ze het best omschrijven door wat ze doen: het geven van veilige, effectieve, individuele trainingen. Steeds meer trainers ondernemen ook actie tegen stress, roken en een slecht dieet en kunnen je helpen om andere  slechte gewoonten af te leren.
  • Een personal trainer wordt vaak gezien als een spierbundel die jou gaat afbeulen. Dit is slechts een deel van het plaatje. Iedereen kan een personal trainer inhuren die bij zijn persoonlijkheid, conditie en doelen past. Sporters huren een trainer in om buiten het seizoen toch in vorm te blijven. Maar ook mensen die herstellen van een blessure roepen de hulp van een personal trainer in.

Wat zijn de voordelen?

Voor Personal Training zijn de kosten wat hoger, maar het heeft vele voordelen: je krijgt een verantwoorde en effectieve begeleiding, een optimaal resultaat, persoonlijke aandacht en je bespaart jezelf tijd. Voor beginnende sporters is een personal trainer motiverend: hij maakt je wegwijs in de sportruimte, stelt een programma voor je samen en neemt de oefeningen met je door.