OutdoorsportbrummenOutdoor Bootcamp Brummen

Een outdoor bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een fitnessinstructeur. Het doel is om de kracht en uithouding te verbeteren door intense groepstrainingen gedurende de periode van 50 minuten. Bij outdoor bootcamp Brummen bootcampen we elke zaterdagochtend bij redelijk weer in het bos.

Hoe ziet een outdoor bootcamp training eruit?

Voor mensen die graag in de buitenlucht trainen, in een natuurlijke omgeving, gebruikmakend van verschillende materialen, zoals tractorbanden, zandzakken, boomstronken, kruiwagens, enz. Veel plezier beleven, uitgedaagd worden en ben je niet bang om vies te worden, dan is dit dé training voor jou. Een outdoor bootcamp training kan daarnaast bestaan onder andere uit hardlopen, intervaltrainingen en cross fitness oefeningen. Je zal bijvoorbeeld op een snel tempo squats en push-ups uitvoeren, maar ook touwtje springen kan een onderdeel van een Bootcamp training zijn. Tijdens Bootcamp is alles mogelijk.

Waar is een outdoor bootcamp goed voor, wat zijn de voordelen?

De voordelen van een goede bootcamp training
  • Full body workout in slechts één uur.
  • Fysieke en mentale training.
  • spierversterkende trainingsmethode
  • Sporten in de buitenlucht.
  • Trainen in groepsverband.
  • Wisselende trainingen en locaties.
  • Je wordt op een positieve manier gemotiveerd en gestimuleerd om het beste uit je zelf te halen.
  • Snel fit worden en afvallen.

Wat zijn de nadelen aan een outdoor bootcamp?

Door de militaristische cultuur kan overtraining soms worden aangemoedigd. Als de groep te groot is, kan de fitness instructeur niet overzien of iedereen de oefeningen op de juiste wijze uitvoert, laat staan of je kans hebt op een blessure. Bij Personal Sports Brummen hebben we over het algemeen kleine groepen en werken er gecertificeerde fitness instructeurs.

outdoor bootcamp trouwtrekkenWaar komt de naam Bootcamp vandaan?

De naam “Bootcamp” is ontstaan, rond 1898. De nieuwe mariniers rekruten werden “boots” genoemd. Afgeleid van de gelijknamige broek die ze droegen. Vandaar dat deze rekruten getraind werden in “Boot” camps.

Hoelang duurt een outdoor bootcamp?

Bij Personal Sports Brummen is de bootcamp een onderdeel van je lidmaatschap, de tijdsduur van de bootcamp is ongeveer 50 minuten.

Welke schoenen voor outdoor bootcamp?

Goede schoenen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw outfit. Vaak wissel je harde paden af met drassige en heuvelachtige bospaden waardoor flexibele schoenen met stevige grip en goede demping ideaal zijn voor jouw bootcamp.
Hardloopschoenen zijn een goede keuze omdat er geen sportschoenen die specifiek voor bootcamp gemaakt worden. Wanneer je tijdens een bootcamp gaat jumpen, squaten dan maak je veel sprongbewegingen waarbij je veel druk uitoefent op je benen en voeten. In principe is deze druk, die op je voeten en benen uitgeoefend wordt, ook te vinden bij het hardlopen. Vaak wordt bij het testen van hardloopschoenen dan ook dezelfde sprongen gebruikt om zo goed te kijken of de schoen de druk goed opvangt. Het is dan ook zeker van belang dat je bootcampschoenen hebt van goede kwaliteit, zodat je de kans op blessures sterk verminderd.

Er zijn ook trail-runningschoenen verkrijgbaar. Tijdens outdoor bootcamp trainingen loop je regelmatig over gras en zandweggetjes en trailrunningschoenen zijn daar speciaal voor ontwikkeld. De zolen hebben een grof profiel waardoor je meer grip hebt. Hardloopschoenen hebben een meer glad profiel, waardoor ze geschikt zijn voor verharde paden. Omdat bootcamp vaak een combinatiie is van trainen op een harde en zachte ondergrond, zijn hardloopschoenen de beste optie aangezien je de oefeningen op een zachte ondergrond prima kan uitvoeren. Maar zeker ook omdat hardloopschoenen als outdoor bootcampschoenen écht een stuk leuker zijn.

outdoor bootcamp

Hoevaak Bootcampen?

Voor de snelste vooruitgang kun je het beste drie keer per week bootcampen. Belangrijk bij deze optie is de indeling. Je wilt na elke bootcamptraining namelijk een pauze inlassen van minimaal 24 uur. Op die manier kan je lichaam en spieren herstellen. Afhankelijk van je gekozen lidmaatschap kan je meerdere keren per week een bootcamp volgen bij PSB. Bij PSB kan je momenteel 1x per week een outdoor bootcamp volgen. Check hier voor de agenda. En aan meerdere indoor trainingen zodat je maximaal gebruik kan maken van de mogelijkheden die onze sportschool kan bieden.

Wil je graag buiten trainen in een natuurlijke omgeving gebruikmakend van verschillende materialen? Hierbij kun je denken aan: tracktorbanden,sandbags, houtblokken,bomen, boomstronken, kruiwagens. Outdoor bootcamp is dan de training voor jou.

Iedere training is anders, het trainen naar eigen kunnen staat centraal naast de elementen : kracht, samenwerken, zweten en fun. Grijp je kans en meld je aan voor een gratis proeftraining.

Elke zaterdagochtend 8.30-9.30 en bij voldoende aanvraag en acceptabel buitenweer. Bij storm en zware regen bestaat de mogelijkheid dat het evenement gecanceld wordt. Check hier de agenda update van deze week.

Natuurlijk is de Outdoor bootcamp of ook wel Boerenbootcamp genoemd een waanzinnig leuk bedrijfsuitje of event voor een teambuilding!

Samen trainen, samen lol hebben, de strijd aangaan in teamverband maar ook individueel je mannetje/vrouwtje staan.

Waar vind je de PSB outdoor bootcamp Brummen locatie?

Het adres van outdoor bootcamp Brummen locatie vind je aan de Knoevenoortstraat 23, 6971 LG Brummen in het locale bos. Je kan er eenvoudig en gratis parkeren.

Wat kost een outdoor bootcamp training?

Bij de outdoor bootcamp train je onder begeleiding van een gediplomeerd fitness instructeur in groepsverband. Door in groepsverband te trainen biedt het deelnemers vaak een voordelig lidmaatschap. Met een lidmaatschap betaal je een vast tarief per maand. Bij Personal Sports Brummen zijn er diverse lidmaatschaps mogelijkheden welke je hier kan vinden.