Voor 2 personen
200 gr kipfilet
1/2 mango
1 gele paprika
1/2 komkommer
1/2 rode peper
100 gr ijsbergsla (of sla naar keuze)
500 ml kippenbouillon
3 el yoghurt
2 el olijfolie
1/2 limoen
1 tl kurkuma
1 tl kerrie
takje verse peterselie
Nodig; pan om in te koken, saladeschaal

Bereiden: Maak 500 ml kippenbouillon klaar. Ik gebruik daar bouillonpoeder voor, maar een blokje kan ook. Breng de bouillon zachtjes aan de kook en voeg dan de kipfilet toe. Kook de kip in zo’n 15 minuten gaar en zacht. Snij in de tussentijd de mango in blokjes. Maak de paprika schoon en verwijder de zaadjes. Snij in kleine stukjes. Halveer de komkommer in de lengte en snij daarna nog een keer over de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snij dan in fijne reepjes.
Snij de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Was de ijsbergsla en snij deze in fijne reepjes.
Doe de sla samen met de mango, paprika, komkommer en rode peper in de saladeschaal.
Gebruik 2 vorken om de kip uit elkaar te pluizen. Voeg dan toe aan de saladeschaal. Schep alle ingrediënten door elkaar.

Maak de dressing voor de Oosterse kip mango salade klaar door de yoghurt met de olijfolie te mengen. Breng verder op smaak met het sap van 1/2 limoen en de kurkuma, kerrie en wat verse peterselie.
Schenk de dressing over de salade en schep alles nog eens goed door. Deze Oosterse kip mango salade is lekker als lunch! Ook ideaal om van tevoren klaar te maken en mee te nemen