Maar waarom is lunch dan zo belangrijk? Je hebt al een aantal uur gewerkt of andere dingen ondernomen. Je bent al een beetje uitgeput en hebt behoefte aan nieuwe brandstoffen om jouw dag voort te zetten. Dit vraagt om een goede, gezonde en voedzame lunch. Je hoeft echt niet jouw diner en lunch om te draaien, want waarschijnlijk heb je tussen de middag helemaal geen tijd om uitgebreid te koken. Je kunt er wel voor kiezen om wat meer te lunchen en iets minder te eten tijdens het diner. Zo krijg je een betere balans en heb je na de lunch genoeg energie om jouw (werk)dag af te maken. Een gezonde lunch zorgt ervoor dat de werkprestaties verhogen met 25 procent. Daarnaast neemt de productiviteit toe met 20 procent. Een gezonde en uitgebreide lunch werpt dus zeker zijn vruchten af.

Voedzame en gezonde lunch

Het is nu wel duidelijk waarom lunchen zo belangrijk is. Daarom moet je de lunch wel zo inrichten dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Kies dus voor een gezonde lunch die bestaat uit bijvoorbeeld volkoren (brood)producten, groenten en eiwitrijke smeersels. Op die manier heb je een volledige voeding.

Geniet van je lunch

Neem ook even tijd voor je lunch. Het is niet goed voor je om achter de laptop te lunchen, want dan heb je er helemaal geen aandacht voor. Je kunt het beste even de beeldschermen weg doen en echt een break nemen. Spreek bijvoorbeeld met collega’s af om één of twee keer per week een gezonde lunch te bestellen. Zo heb je een gezellig momentje met je collega’s en eet je gezond. Je hoeft er zelf geen moeite voor te doen, maar je hebt er wel plezier veel van.