Ingrediënten:
– 130 gram gerookte kipfilet in stukjes
– 140 gram zoete aardappelblokjes
– Komkommer
– Tomaat
– IJsbergsla
– Olijfolie
– Peper, paprikapoeder en kerriepoeder
(naar smaak)
– 100 gram magere kwark
– 1 teentje knoflook
– een sjalotje


Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 210 graden. Ovenschaal invetten met olijfolie. Kipfilet en zoete aardappel hierin door elkaar husselen. Peper, paprikapoeder en kerriepoeder er over heen en 25 minuten in de oven. Af en toe door elkaar mengen.
Komkommer, tomaat en ijsbergsla in kleine stukjes snijden. Als het gerecht klaar is: de komkommer, tomaat en ijsbergsla er overheen verdelen.
Zelfgemaakte knoflooksaus erbij maken van 100 gram magere kwark, 1 teentje knoflook, een sjalotje en paprikapoeder en kerriepoeder.