Nodig voor 4 personen:
4 enkele kipfilets
3 groene kiwi’s
1 groene peper
1 sjalotje
1 knoflookteen
½ bosje koriander
sap van ½ limoen
2 eetl olijfolie

Marinade:
1 groene kiwi
½ bosje koriander
rasp en sap van ½ limoen
2 el olijfolie
1 volle theel komijnpoeder
zout & peper uit de molen

Marinade: Pureer alle ingrediënten met de staafmixer tot een dikke saus. (De kiwi uiteraard eerst even schillen natuurlijk. De koriander kan met steeltjes en al.) Dep de kipfilets droog, doe in een schaal en giet de marinade erover. Laat een half uurtje staan.

Salsa: Schil de kiwi en snij in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot, knoflookteen en groene peper (zonder zaadjes). Hak de koriander fijn, inclusief steeltjes. Doe alles in een kom, samen met olijfolie en limoensap. Breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken even een half uurtje intrekken.

Laatste moment: Veeg de marinade zo veel mogelijk van de kip, want dat bakt alleen maar aan. Bak de kipfilet in ± 6 minuten aan beide kanten gaar in een met wat olijfolie ingevette grillpan of in een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Serveer met de salsa.