kettlebell training

Een Kettlebell Training is een zeer effectieve training geschikt voor iedereen. De trainingsmogelijkheden met de kettlebell zijn zeer divers.

Dankzij de enorm hoge intensiteit van de Kettlebell Training is het mogelijk om KRACHT, FLEXIBILITEIT, STABILITEIT EN CONDITIE te werken. De oefeningen zijn voor iedereen eenvoudig te leren en zijn zeer divers.

Wat doet een kettlebell met je lichaam?

Behalve dat de kettlebell training helpt om af te vallen en je conditie te verbeteren, zorgt het ook voor een betere houding, betere coördinatie en atletisch vermogen. Al na 6 weken kettlebell training (2 x per week) gaat de maximale en explosieve sprongkracht omhoog.

Hoe lang duurt een kettlebell training?

Tijdens onderzoek dat in 2010 is uitgevoerd naar de resultaten van de Kettlebell workout is ontdekt dat 20 minuten trainen met de Kettlebell net zo effectief is als 1 uur lang hardlopen en gewichtheffen in de sportschool.
Als je twee keer per week ongeveer 15 tot 25 minuten traint, kun je binnen drie weken al resultaat zien. Je vetpercentage is gedaald en je hebt al iets aan gewicht verloren. Ideaal voor als je snel wilt afvallen. Je krijgt er bovendien een sterker en strakker lichaam van.

Hoe vaak doe je een kettlebell training?

Vaak zijn twee of drie korte trainingen per week al voldoende om snelle lichamelijke verbetering te zien. Bij veel andere fitnessmethoden duurt dit vaak veel langer. Dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen, en zowel voor mensen die af willen vallen als voor mensen die sterker willen worden.

Is de kettlebell training goed voor afvallen?

Veel mensen die af willen vallen maken de fout om zich volledig te concentreren op calorieën. Zo weinig mogelijk calorieën eten en zoveel mogelijk verbranden. Bij het te weinig eten en intensieve sportprestaties, gaat het lichaam op zoek naar andere energiebronnen. Het lichaam gaat ook spiermassa verbranden om aan energie te komen.
Door te sporten met een kettlebell kun je een gezond dieet goed ondersteunen met afvallen. Want wist jij dat je met intensieve kettlebell oefeningen 400 calorieën kunt verbranden in slechts 20 minuten? (Bron)
Een kettlebell training is voornamelijk bedoeld om explosiviteit te ontwikkelen, terwijl je met het heffen van gewichten voornamelijk richt op krachtontwikkeling. De Kettelbell Training kan door zijn korte maar explosieve training een zeer positieve inpact op het lichaam hebben.

Resultaat op het gebied van:

 • Afvallen
 • Conditie
 • Het opbouwen van kracht en spiermassa
 • Flexibiliteit

Kettlebell Training is een ware Body-Composition Workout. Het is namelijk de trainingmethode bij uitstek om jouw lichaam, dankzij de enorme vetverbranding die tot stand komt razendsnel jouw “looks” te veranderen.

Wat zijn de voordelen Kettlebell Training?

 • Snel en eenvoudig te leren
 • Korte intensieve training 20-30 minuten trainen biedt meer resultaat dan 1 uur kracht of cardio training
 • Erg geschikt als trainingsmethode voor vrouwen
 • Je gaat meer calorieën verbranden tijdens het uitvoeren van de oefening
 • Je lichaamshouding, balans en coördinatie worden verbeterd
 • Je hartslag gaat omhoog, met allerlei cardiovasculaire gezondheidsvoordelen als resultaat
 • Je hele lichaam doet mee, waardoor je meer spiermassa opbouwt, lichaamsvet (dus ook buikvet) verbrandt en meer spierdefinitie krijgt

kettlebell training bij psbIs de Kettlebell training geschikt voor vrouwen?

Naast dat veel mannen met kettlebells trainingen neemt de populariteit onder vrouwen steeds meer toe. Het is dan ook een erg effectief trainingsmiddel om functioneel en effectief te trainen. Ook verbrandt je veel calorieën met de trainingen. Of je doel nou afvallen of sterker worden is, kettlebells zijn erg geschikt voor vrouwen. Door met kettlebell oefeningen bezig te zijn pak je niet alleen overgewicht aan, maar krijg je op den duur ook een strakker en aantrekkelijker lichaam.

Welk gewicht kettlebell is geschikt voor mij?

Afhankelijk van je ervaring en fysieke conditie kan je bepalen welk gewicht kettlebell bij je past. Vrouwen en mannen zijn biologisch verschillend, dat heeft mede invloed op het gewicht van de kettlebell?

Kettlebell ervaring

Beginner:
Je hebt nog nooit met een kettlebell getraind.

Gevorderd:
Je hebt inmiddels 6 maanden aan kettlebell trainingen meegedaan en je kan alle oefeningen volgens de juiste techniek veilig uitvoeren en hebt inmiddels genoeg kracht ontwikkeld om over te stappen naar een eventueel zwaarder gewicht.

Ervaren:
Je traint al zeker 12 tot 24 maanden met kettlebells. Je bent inmiddels overgestapt naar een
zwaarder gewicht en kan alle oefeningen technisch perfect uitvoeren.

Bij deze keuze criteria is er een overlap van kettlebells die zowel mannen als vrouwen kunnen
gebruiken, alleen per doelgroep geldt een ander criteria.

Fysieke conditie

Ongetraind:
Je bent ongetraind als je weinig tot niets aan sport doet, zoals af en toe voetbal, tennis of hardlopen.
Daarnaast ga je ook weinig naar de sportschool of fitness-club.
Verder heb je fysiek weinig kracht en/of nooit aan krachttraining gedaan.

Getraind:
Getraind ben je als je meerdere keren per week intensief aan een fysieke sport doet. Dit kan voetbal of hardlopen zijn, maar ook een vorm van aerobics, bootcamp, fitness, krachttraining, vechtsport of crossfit. Fysieke kracht moet ook geen probleem zijn.

< 8 kg Vrouw: beginner, ongetraind
12 kg Vrouw: beginner, getraind
Man: beginner, ongetraind
16 kg Vrouw: gevorderd, getraind
Man: beginner, ongetraind
20 kg Vrouw: ervaren, getraind
Man: beginner, getraind
24 kg Man: gevorderd of ervaren, getraind
> 28 kg Man: ervaren, (zeer) getraind

De kettlebell training wordt bij Personal Sports Brummen gegeven als onderdeel van de PSB Cirquittraining of tijdens Personal Training

Ook aan je lichaam werken met een kettlebell training? neem eens een proeflidmaatschap klik hier of stuur een WhatsApp bericht.