Wat heb je nodig voor 4 personen?
400 gram kipfilet, in blokjes
100 gram sperziebonen
1 gele paprika, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 blik tomatenblokjes
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels gerookt paprikapoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel koriander
1 theelepel kurkuma
Halve theelepel kardemom
olie
Wat ga je doen?
Meng de kip met de uienpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, komijnzaad, koriander, kardemom en kurkuma en laat dit een half uurtje intrekken.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst of volkoren noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen beetgaar.
Verhit boter of olie in een hapjespan of wok en fruit de knoflook aan. Voeg de kipfilet toe en bak rondom bruin. Voeg na een paar minuten de paprika toe met de sperziebonen en roerbak een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes toe, schep om en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Eet smakelijk!