Als je dit gerecht als avondeten eet zou je zilvervliesrijst of aardappelen kunnen toevoegen, de kip kun je ook nog vervangen door een lekkere wit vis!


Ingrediënten (4 personen)
– 1 rode paprika
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 200 gr cherrytomaten
– 4 el hüttenkäse
– Verse basilicum
– Knoflookolie met rode peper (dat is olijfolie met een teentje knoflook en rode peper)
– Peper (naar smaak)
– 4 gemarineerde kipfilets (eigen inbreng)


Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden, beleg een bakplaat met bakpapier.
– Was de groentes. Snijd de paprika en de courgette in repen en de aubergine in plakken.
– Breng de knoflookolie op smaak met wat peper.
– Bestrijk de groenten met knoflook olie en leg deze op de bakplaat, leg de tomaatjes er tussen en zet de groenten 15 a 20 min in de oven (de groenten grillen in een grillpan is ook erg lekker alleen kost dit wat meer tijd)
– Snijd de kipfilets in dunne plakjes en bak deze in wat olie tot ze gaar zijn, laat het op een laag vuurtje staan zodat het warm blijft.
– Verdeel de gegrilde groente en kipfilet over een schaal en garneer de groente met de verse basilicum en hüttenkäse.