Ingrediënten
- 100 gram havermout
- 3 rijpe bananen (lekker bruin)
- 3 eieren
- Blauwe bessen of / en 1 appel
- een mespunt kaneel of koekkruiden
- Zout
Bereiding bananenbrood met havermout en blauwe bessen
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Pureer vervolgens de bananen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als de bananen gepureerd zijn, voeg je de havermout, kaneel en de eieren toe.
- Voeg de blauwe bessen toe aan het beslag.
- Schil de appel en snij dit in kleine stukjes. Voeg dit ook aan het beslag toe.
- Vet de cakevorm in. Ik hen een lepeltje kokosolie gebruikt om mijn cakevorm mee in te vetten. Je kunt ook olijfolie of een klein beetje roomboter gebruiken.
- Bak het bananenbrood met havermout ongeveer 45 minuten in de oven. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is, door er met een satéprikker in te prikken. Als er geen beslag blijft plakken is je bananenbrood klaar.