Actief na corona -revaliderende coronapatiënten

Personal Sports Brummen start programma ‘Actief na corona’ voor revaliderende coronapatiënten

Personal Sports Brummen start met het programma ‘Actief na corona’ gericht op ex-coronapatiënten. Hiervoor is samen met specialisten een landelijk begeleidingsprotocol opgesteld. Bewegingsdeskundigen van Personal Sports Brummen  gaan het programma uitvoeren. Zij zijn speciaal opgeleid om ex-coronapatiënten in een sportomgeving te trainen en begeleiden. Met ‘Actief na corona’ geeft Personal Sports Brummen invulling aan het maatschappelijk vraagstuk om revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar meer kwaliteit van leven.

Restschade door corona gaat niet zomaar weg

De restschade die ontstaat als mensen ziek zijn geworden door het coronavirus, gaat niet zomaar weg. De ziekte verloopt grillig en is per persoon anders. Als coronapatiënten het ziekenhuis of de intensive care verlaten, wacht hen doorgaans een lang revalidatietraject. Herstel na een opname kan zelfs maanden duren. Ook patiënten die onder de groep met ‘milde klachten’ vallen, moeten soms langdurig revalideren. Ze merken dat dagelijkse fysieke activiteiten als wandelen, fietsen, traplopen en huishoudelijke klussen moeilijker gaan dan voorheen.

Zorgvuldig en verantwoordt opbouwen van conditie en spierkracht

Het zorgvuldig en verantwoord opbouwen van conditie en spierkracht in combinatie met gezonde voeding, is dan ook van cruciaal belang. Daarin ligt een belangrijke rol voor de bewegingsdeskundigen van Personal Sports Brummen. Zij gaan, desgewenst samen met de eerstelijnszorg (psycholoog, diëtist(e), logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut), revaliderende coronapatiënten begeleiden naar een weer fit en vitaal leven.

Personal Sports Brummen is geaccrediteerd als NL Actief Preventiecentrum

In Nederland mogen alleen NL Actief Preventiecentra het programma ‘Actief na corona aanbieden’. Personal Sports Brummen is geaccrediteerd als NL Actief Preventiecentrum. Dit zijn centra die gespecialiseerd zijn in de leefstijlbegeleiding van mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening zoals diabetes, niet-aangeboren hersenletsel, reuma, maar ook met overgewicht/obesitas. In deze Preventiecentra kunnen zij veilig, verantwoord en met plezier sporten. De begeleiding wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide professionals.

Bij Personal Sports Brummen wordt je begeleid door deskundige trainers met passie en kennis van sport.

Tijdens het revalideren van corona wordt individueel maatwerk geleverd. Hierbij kan je denken aan:

 • Vrij trainen op onze moderne cardio apparaten en multifunctionele krachtstations met een maatwerk programma
 • Personal Training met 1 van onze trainers waarbij we 1 op 1 met je aan de slag gaan.

Heb je voldoende kracht en uithoudingsvermogen dan hebben wij een legio aan mogelijkheden beschikbaar voor je zoals:

 • Vrij trainen op onze moderne cardio apparaten en multifunctionele krachtstations
 • Personal Training met 1 van onze trainers
 • Small Group Training met 1 van onze trainers
 • Circuittraining, trainen met functioneel trainingsmateriaal om uw lichaam in optimale conditie te krijgen
 • Spinning: een fantastische indoor cycling les waar u vele uitdagingen zult tegenkomen
 • PSB Sh’Bam: 45 minuten lekker dansen op vrolijke muziek
 • PSB Pump: train al je spiergroepen in 1 les
 • PSB Yoga: even tijd voor jezelf om te ontspannen
 • PSB Core: 30 minuten werken aan je rompstabilteit
 • PSB Combat: les gebaseerd op diverse vechtkunsten. Voor een betere conditie en flexibiliteit
 • PSB Outdoor: heerlijk buiten aan de slag met banden, boomstammen en andere materialen op onze outdoor locatie
 • PSB-FIT: Verantwoord afvallen en voedingsadvies
 • PSB 6 week outdoor Challenge: Samen 6 weken 2/3 keer per week een pittige combinatietraining van Cardio en Kracht met als doelstelling 50% conditieverbetering

PSB biedt voor elke sporter een passende mogelijkheid aan. Het maakt niet uit of je net begint, herstelt van een blessure of wat ouder bent. Wij zorgen ervoor dat jij als sporter bij ons terecht kunt voor een passende training. Bij Personal Sports Brummen denken we in mogelijkheden.

Contact

Bent je herstellende van corona en wilt je fitter en vitaler worden? Neem dan contact met ons op:  Christel Willems, Personal Sports Brummen, 06 309 23 552,  psbbrummen@gmail.com. of vraag meer informatie op via ons contact formulier