Granola

GRANOLA – BASISRECEPT
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
Basis-ingrediënten:
200 gram havervlokken
200 gram ongebrande noten
1,5 eetlepel kokosolie of olijfolie

Extra toppings – smaakmakers:
1 eetlepel kruiden (bijvoorbeeld kaneel, koekkruiden of cacao)
40 gram geraspte kokos
70 gram extra zaden of pitten (bijvoorbeeld pompoenpitten, sesamzaad of zonnebloempitten)
1 eetlepel honing of maple syrup
75 gram gedroogde vruchten (zoals rozijnen, cranberries, abrikozen etc)

Bereiding:
Verwarm de oven op 160 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwarm de kokosolie in een pannetje tot het vloeibaar is. Meng de kokosolie (of olijfolie) met de havervlokken, ongebrande noten, kruiden, kokos, zaden of pitten. Roer eventueel de honing of maple syrup ook door het mengsel. Verdeel het haver-notenmengsel over de bakplaat.
Bak de granola 20 minuten in de oven. Roer het na 10 minuten om.
Laat de granola afkoelen en voeg hierna de gedroogde vruchten toe. Bewaar de granola in een afgesloten pot. Het is ongeveer 2 tot 3 weken te bewaren.