Gegrilde groenten met kip en hüttenkäse

Als je dit gerecht als avondeten eet zou je zilvervliesrijst of aardappelen kunnen toevoegen, de kip kun je ook nog vervangen door een lekkere wit vis!


Ingrediënten (4 personen)
– 1 rode paprika
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 200 gr cherrytomaten
– 4 el hüttenkäse
– Verse basilicum
– Knoflookolie met rode peper (dat is olijfolie met een teentje knoflook en rode peper)
– Peper (naar smaak)
– 4 gemarineerde kipfilets (eigen inbreng)


Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden, beleg een bakplaat met bakpapier.
– Was de groentes. Snijd de paprika en de courgette in repen en de aubergine in plakken.
– Breng de knoflookolie op smaak met wat peper.
– Bestrijk de groenten met knoflook olie en leg deze op de bakplaat, leg de tomaatjes er tussen en zet de groenten 15 a 20 min in de oven (de groenten grillen in een grillpan is ook erg lekker alleen kost dit wat meer tijd)
– Snijd de kipfilets in dunne plakjes en bak deze in wat olie tot ze gaar zijn, laat het op een laag vuurtje staan zodat het warm blijft.
– Verdeel de gegrilde groente en kipfilet over een schaal en garneer de groente met de verse basilicum en hüttenkäse.