Curry met kip en rijst

Wat heb je nodig?
35 gram zilvervliesrijst
150 gram sperziebonen
stuk bloemkool
2 tomaten
1 ui
100 gram kipfilet
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1-2 eetlepels kerriepoeder
50 gram champignon


1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
3. Snijd de kipfilet in blokjes.
4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
5. Pers het teentje knoflook er boven uit.
6. Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
7. Voeg 75 ml water, de sperziebonen en de tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.
8. Maak de champignons schoon en halveer ze.
9. Voeg de roosjes bloemkool met de champignons aan de kip toe en stoof het gerecht verder gaar