Courgette spaghetti aglio e olio

Voor 2 personen:
2 courgettes
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1/2 rode peper
1/2 citroen, uitgeperst
6 el olijfolie
8 blaadjes verse basilicum + extra voor garnering
20+kaas
peper
zout
Nodig; grote schaal, schaaltje, vergiet, mengbeker, spiraalsnijder

Bereiden: Schil de ui en snij in fijne ringen. Doe de ringen in een schaaltje, giet wat kokend water over de ui en laat ze even uitlekken in een vergiet.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij in hele kleine stukjes. De knoflook kun je persen, of heel fijn snijden.
Doe in de mengbeker de citroensap met de olijfolie en voeg de rode peper, knoflook en blaadjes basilicum toe. Breng verder op smaak met peper en een beetje zout.
Gebruik de spiraalsnijder om mooie slierten van de courgette te snijden. Doe de courgette spaghetti in een grote schaal, voeg de rode ui toe en hussel door elkaar.
Schenk nu de citroenolie over de courgette spaghetti aglio e olio en laat het liefst even de smaken intrekken. Maar direct serveren kan natuurlijk ook! Maak het gerecht af met wat basilicumblaadjes en 20+ kaas en geniet ervan!