1 potje paprika spread

Ingrediënten:
– 3 rode paprika’s
– 75 gram ongezouten cashewnoten
– snufje cayennepeper
– citroensap naar smaak
– teentje knoflook naar smaak
– verse kruiden naar keuze zoals rozemarijn, peterselie of basilicum

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze in 30-40 minuten totdat het velletje licht verbrand is.
3. Haal de paprika’s uit de oven, snijd ze open en laat ze goed afkoelen. Als de paprika’s goed afgekoeld zijn kun je makkelijk het velletje eraf halen. Verwijder de zaadlijsten en snijd ze daarna in stukjes.
4. Rooster ondertussen de cashewnoten in een pan met een beetje cayennepeper.
5. Doe de paprikastukjes met de geroosterde cashewnoten, eventueel het teentje knoflook en fijngehakte kruiden in een blender of keukenmachine. Pureer tot je een gladde spread hebt. Als je de spread te flauw vindt kun je eventueel nog wat zout toevoegen. Breng op smaak met wat citroensap.
6. De spread kun je maximaal 2 weken in een luchtdicht potje (bijvoorbeeld leuk wekpotje) in de koelkast bewaren.
Om het nog wat feestelijker te maken kun je het ook heerlijk op een plakje kaas op de boterham smeren.